Автори Румен Скрински и Тодор Беленски, actualno.comСиндиците на банки в несъстоятелност

...
Автори Румен Скрински и Тодор Беленски, actualno.comСиндиците на банки в несъстоятелност
Коментари Харесай

Актуално.ком: НС дава възможност за безконтролна продажба на активи на КТБ и други банки във фалит

Автори Румен Скрински и Тодор Беленски, actualno.com

Синдиците на банки в неплатежоспособност ще имат опция да  продават безотговорно  имуществото им при  непрозрачни условия – с директно договаряне и без първична продажна цена , в случай че не са съумели да ги продадат 3 пъти на обществена продажба.

Това плануват признатите на първо четене  промени в Закона за банковата неплатежоспособност , внесени в Народното събрание от депутати от Движение за права и свободи и подкрепени от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов, както и Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи и народния представител от " Обединени патриоти " Христиан Митев.

Това дава учредения да се смята, че се цели  придобиването на апетитни активи на банкрутиралата КТБ  при непрозрачните условия на директното договаряне.

Законодателството и сега планува опция за директно договаряне, в случай че на търгове с очевидно или скрито наддаване не се яви покупател. За тази цел обаче е  нужно позволение  от ръководителя на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете. Новите поправки  отстраняват даже и този нежен надзорен механизъ м, давайки право на синдиците непосредствено да продават активи на КТБ на определен от тях покупател.

Други ремонти плануват да се  премахнат държавните такси , които синдиците дължат при водене на делата, най-много при оспорването на цесии.

В случаите, в които по формирани от банката, синдика или фонда каузи съдът е назначил " особени представители ", техните хонорари ще се дефинират по Закона за правната помощ, където оптималният хонорар е 450 лева

Дава се опция и за служебно регистриране на кредиторите в листата на признатите от синдика вземания, което съгласно вносителите ще подсигурява правата на кредиторите при положение на оповестяване на нищожност на направено прихващане.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ДИВАКА (преди 54 секунди) Рейтинг: 14065 | Одобрение: 3640 ЛИСИЦИТЕ СИ ЗАЛИЧАВАТ СЛЕДИТЕ С ОПАШКИТЕ СИ...ХА ПОЗНАЙТЕ,КОИ СА ЛИСИЦИТЕ И КОИ СА ИМ ОПАШКИТЕ..МАЙ МИ НАСМЪРДЯВА НА НОВ СКАНДАЛ..И ТОЯ ПЪТ ЩЕ ГЪРМИ ЦЯЛАТА ЦЕНТРАЛА..ХА ДА ВИДИМ ДАЛИ СЪМ ПРОРОК  ПЕТКАН ДИВАКА ИЛИ...  Изплезване  Усмивка  Ухилен Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР